Amíg mi tegnap előadást tartottunk a céges Facebook oldalakról a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, addig nagy dolog történt a legnépszerűbb közösségi média felületén.

Lehet, hogy éppen akkor élesítették, amikor arról beszéltünk a résztvevőknek, hogy milyen fontos, hogy a bejegyzéseik érzelmeket váltsanak ki az olvasókból.

Bevezette a Facebook a reakció gombokat. Felhasználói ezentúl kifejezhetik érzelmeiket a poszt iránt, lehetnek tőle boldogok, mérgesek vagy akár szomorúak. Összességében sokkal árnyaltabb lett a közösségi médiában a véleménynyilvánítás.

érzelmek a Facebookon

Facebook reakció gombok

Innentől kezdve nem csak a hozzászólásokból sejthetjük majd hogy milyen érzelmi reakciókat váltottunk ki az olvasóinkból. Sőt, statisztikák is kapunk erről és később a Facebook fejlesztési célokra használja és ezek alapján szűri le, hogy mely bejegyzések és oldalak érdeklik az embereket. Ebből adódik majd az új megjelenési gyakoriság, de ez még a jövő zenéje, ami nekünk fontos hogy most biztosan megnövekszik az aktivitás, hiszen az újdonság erejével szívesebben nyilvánítanak véleményt olvasóink. Azt mondom tehát hajrá! Fejlesszettek tartalmat, posztoljatok minél többet, minél változatosabban! Keltsetek érzelmeket, de ne csak boldogságot, hanem meglepettséget, haragot és szomorúságot is! A lényeg tehát: minél változatosabban minél értékesebb bejegyzéseket tegyetek közzé.

Ha úgy érzitek, nektek nagy falat a Facebook tartalomfejlesztés vagy egyszerűen időtök nem engedi, hogy ezzel foglalkozzatok, akkor jó hírünk van számotokra! Hamarosan feltöltjük weboldalunkra a Facebook Jam csomagjainkat, melyek között csemegézhettek 😉

poszthavi_kezeloikomplexhirdetoi