Marketing kiszervezés előnyei – Miért érdemes kiszervezni a marketinget?

Cégvezetőként biztosan elgondolkodtál már azon, hogy megérné-e neked kiszervezni a marketinged. Nem könnyű döntés ez.

Marketing outsourcing

Összeírtuk, hogy mely tényezők miatt érdemes egy külsős csapatot megbíznod a marketing tevékenységeddel. Ezek mentén talán könnyebben meg tudod hozni ezt a döntést. A marketing kiszervezés növeli céged hatékonyságát és eredményességét.

Azt tapasztaljuk, hogy a cégvezetők tudják, hogy foglalkoznia kell a marketinggel, de elkövetnek egy nagy hibát. A magas HR költségek miatt nem tudnak egy teljes marketing csapatot foglalkoztatni, hanem felvesznek egy embert, akitől elvárják, hogy profi legyen mindenben, ami a marketing témakörébe tartozik.

Egyfajta marketinggurut várnak, aki ért a szövegíráshoz, grafikákat készít, hírlevelet szerkeszt, közösségi média tartalmat készít, hirdetéseket indít, elemzi a múlt havi eredményeket, miközben tanulja az új marketing technikákat.

Beláthatjuk, hogy ez bizony embert próbáló feladat, emellett érthető, hogy a KKV szektor nem engedhet meg magának egy komplex marketing csapatot, hiszen nagyon magasak lennének a HR költségek.

Ütős marketing csapat

Ha kiszervezi marketingjét és ügynökséggel dolgoztat valaki, akkor egyszerre több specialista szakértelmét kapja, akik egymással összedogozva az ügynökségen belül bizony szuper eredményeket tudnak elérni. Hiszen csapaton belül minden egyes csapattag a saját területének specialistája.

Érdemes tehát a hatékonyság és az eredményesség érdekében felkérni egy marketing csapatot.

Egy külső marketingcsapat ráadásul rengeteget költ  olyan új technológiákhoz és eszközökhöz, amelyek segítenek a marketing automatizálásában, az eredmények nyomon követésében és a potenciális ügyfelek elérésében. Ezekről a cégvezető, vagy az egyszemélyes marketinges sok esetben nem is tud. Nem is beszélve ezen eszközök költségeiről.

Az ügynökségek tagjai napi szinten használják ezeket az eszközöket, így az előfizetésük és a szakértelmük is adott a munkához, mely naprakészen tartja a cégedet és a konkurenciáid elé helyezi.

A kiszervezett marketing csapat előnye a szemléletmódban is rejlik. Míg egy belső munkatárs vagy a cégvezető szinte már csőlátással bír a saját iparágat tekintve, addig, egy külső marketing csapat friss ötleteket hozhat a marketinghez.

Érdemes közös megbeszélésekkel segíteni a munkát, melyhez ma már minden adott. Elérhetőek vagyunk személyesen, telefonon vagy online is. Egy-egy közös brainstorming után közös gondolatsíkon haladhat a team munka.

Ha felkeltettük érdeklődésed és szeretnél minket jobban megismerni, vedd fel velünk a kapcsolatot vagy nézd meg referenciáinkat!

Keress minket bizalommal!

Írd meg, mi az amiben segíthetünk!

Ha árajánlatot kérnél vagy az árlistánkra vagy kíváncsi, írd meg mire lenne szükséged, mi igyekszünk 24 órán belül válaszolni neked. 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb szakmai hírekről, social media újdonságokról, friss online marketing aktualitásokról? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy velünk mindig naprakész lehess!
=