Marketing stratégia

Marketing stratégia

A marketing szakember legfontosabb feladatai közé tartozik a piac- és a versenytárselemzés, valamint a fogyasztói igények teljeskörű megismerése és azoknak kielégítése. A marketing azonban magában rejt egy tágabb értelmezést is. Egységesíti ugyanis egy vállalat teljes szemléletét, a piachoz és a társadalomhoz való viszonyulását, mindezt a vállalat hatékonyabb, nyereségesebb működése érdekében.

Mint látható, a marketing valamennyi tevékenységi köre a profitra és a nyereségre törekszik. Egy olyan hatékony eszközrendszert jelent, aminek lényege a folyamatos gyarapodás, az új szellemiség és a profitmaximalizálás.

A marketing a piacra -a folyamatosan változó fogyasztói igényeknek megfelelően- új termékeket is bevezet (ez az ún. innováció), ezáltal nem csak hitelesen tükrözi korunk életszemléletét, hiszen előre vetíti a jövőre vonatkozó változásokat is.

 Marketing stratégia – miért érdemes elkészíteni?

Egy jól átgondolt marketing stratégia segítségével a profitmaximalizálás valamennyi elvét szem előtt tartva- elérhető, hogy a kínált termék a fogyasztóhoz, a potenciális vásárlóhoz sikeresen, jelentős mennyiségben jusson el.

Mivel a marketing stratégia min. két éves időtartamra szól, ezért annak felállítása során különböző, egymástól jól elkülöníthető marketing stratégiai fázisokról beszélhetünk.

marketing_strategia

1. Első lépésként meghatározzuk a célcsoportot, hogy a termékünk kiknek szóljon, kik lehetnek azok, akik késztetést, vágyat érezhetnek a termék vagy szolgáltatás igénybe vételéhez,

2. majd pedig a részletes piaci elemzést követően

3. a termék pozicionálására kerül sor a kínált áru jellegéhez és árához igazodva.

A készülő marketing stratégia egyik legfontosabb lépéseként meghatározzuk, hogy az előre megtervezett költségvetésnek megfelelően, milyen úton a különféle média eszközök és a direkt marketing segítségével- juttathatjuk el a termékeket a vásárlókig, mindezt a megfelelő kommunikáció kíséretében. 

A marketing stratégia tervezésekor és a megvalósítás során a legfontosabb cél, hogy a felállított marketing stratégia elérje a célját, miszerint: a piacképes termékünket minél több vásárló válassza versenytársainkkal szemben.

A marketing stratégia a legfontosabb tényező, amely meghatározza cégünk sikerét vagy kudarcát. Függetlenül attól, hogy egyszemélyes cégről vagy több milliós vállalatról van szó. Ha stratégiai szemlélettel dolgozunk, akkor nagyobb az esély a cég fennmaradására és fejlődésére. Az üzleti marketing stratégia befolyásolja minden szempontból, hogy hogyan mennek a cég dolgai. A marketing stratégia a szíve és a lelke a sikeres üzletnek.

A Marketing Jam támogatást nyújt abban, hogy összeállíthasd és végrehajthasd az alapvető marketing stratégiákat, amelyek segítségével bármilyen üzletet sikeresen kezelhetsz.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan kell kialakítani egy folyamatos, kölcsönösen előnyös kapcsolatot az ügyfelekkel, és szeretnéd, hogy céged  magasabb szintre növekedjen, akkor vedd fel a kapcsolatot velünk!

Telefon: +3630/607-1092

E-mail: info@marketingjam.eu