Marketing stratégia

TERVEZZ VELÜNK HOSSZÚTÁVRA!

– MARKETING STRATÉGIA

„A terv nem más, mint egy költségvetéssel és határidővel ellátott álom. Valóság akkor lesz belőle, ha kitartóak vagyunk és nekiállunk megvalósítani a tervet.”

– Tóth András

MARKETING TERVEZÉS, MARKETING STRATÉGIA

A marketinges feladatai közé tartozik egy alapos piackutatás és a versenytárselemzés és korábbi marketing tevékenység kiértékelése után, hogy megtervezze a következő 5 – 3 – 1 év marketing feladatait. Ez korántsem egyszerű feladat. Gyakran a tapasztalat hiánya vagy a cégen belüli berögzött szokások miatt nehéz stratégiailag megtervezni a marketing tevékenységet. Érdemes ilyenkor külsős, friss szemű, tapasztalt marketing szakértő segítségét igénybevenni.

Azokkal az ügyfeleinkkel, akik teljes marketing tevékenységüket ránk bízzák, mindig a tervezéssel kezdünk.

A marketing tevékenységek nagy része a profitra és a nyereségre törekszik. Egy olyan hatékony eszközrendszert állít hadrendbe, melyeknek lényege a folyamatos növekedés és a profitmaximalizálás.

Marketing stratégia – miért érdemes elkészíteni?

 

Egy jól átgondolt marketing stratégia segítségével – a profitmaximalizálás valamennyi elvét szem előtt tartva – elérhető, hogy a kínált termék a fogyasztóhoz, a potenciális vásárlóhoz sikeresen, jelentős mennyiségben jusson el.
Mivel a marketing stratégia min. két éves időtartamra szól, ezért annak felállítása során különböző, egymástól jól elkülöníthető marketing stratégiai fázisokról beszélhetünk.
Magát a stratégiai tervezést megelőzi egy kérdőív átbeszélése, melynek során megismerjük a céget, megismerjük a termékeket, termékcsoportokat, meg kell ismernünk a célokat is, hiszen ez az egyik legfontosabb sorvezető a tervek összeállításánál.

1. Első lépésként meghatározzuk a célcsoportot, hogy a termékünk kiknek szóljon, kik lehetnek azok, akik vágyat érezhetnek a termék vagy szolgáltatás igénybe vételéhez.

2. majd pedig a részletes piaci elemzést követően

3. a termék pozicionálására kerül sor a kínált áru jellegéhez és árához igazodva.

A készülő marketing stratégia egyik legfontosabb lépéseként meghatározzuk, hogy az előre megtervezett költségvetésnek megfelelően, milyen úton, mely marketing eszközök és csatornák  segítségével – juttathatjuk el a termékeket a vásárlókig, mindezt a megfelelő kommunikáció kíséretében. 

A marketing stratégia tervezésekor és a megvalósítás során a legfontosabb cél, hogy a felállított marketing stratégia elérje a célját, miszerint: a piacképes termékünket minél több vásárló válassza versenytársainkkal szemben.

A marketing stratégia a legfontosabb tényező, amely meghatározza cégünk sikerét vagy kudarcát. Függetlenül attól, hogy egyszemélyes cégről vagy több milliós vállalatról van szó. Ha stratégiai szemlélettel dolgozunk, akkor nagyobb az esély a cég fennmaradására és fejlődésére. Az üzleti marketing stratégia befolyásolja minden szempontból, hogy hogyan mennek a cég dolgai. A marketing stratégia a szíve és a lelke a sikeres üzletnek.

A Marketing Jam támogatást nyújt abban, hogy összeállíthasd és végrehajthasd a marketing stratégiádat, amely segítségével bármilyen üzletet sikeresen kezelhetsz.

MIRE SZÁMÍTS?

A stratégia összeállítása időigényes feladat, és ahhoz, hogy minél pontosabb tervet kapj a kezedbe, nekünk is a lehető legmélyebben meg kell ismernünk céljaidat, cégedet, termékeidet vagy szolgáltatásodat. 1 hosszabb megbeszéléssel indítunk, és attól függően, milyen iparágban vagy és mennyire szerteágazó a tevékenységed, lehet, hogy 2. alkalomra is sort kell keríteni.

Mit kapsz a kezedbe? Egy sorvezetőt, ami 20-30 oldal terjedelmű, ami segédanyagként szolgál majd a mindennapos marketing tevékenységekhez.

Tudni fogod, mikor mit kell tenned. Hogyan kell mérni, milyen célszámokat kell elérni és milyen időközönként. Egyszóval tudatos és tervezett lesz a marketing tevékenységed.

lépj kapcsolatba velünk!