Keresőoptimalizált szövegírás

Keresőoptimalizált szövegírás: ilyen egyszerű lenne?

Keresőoptimalizált szövegírás 

Egy ízes, összeszedett, valóban jól felépített weboldal már önmagában vonzhatja a látogatókat. De a fejlett informatika világában, – ahol rengeteg weboldal kel életre minden nap – , már ennél többre van szükség.

Azt tudtad például, hogy a magyar internetezők mintegy 98%-a a Google-t választja, ha keresésről, böngészésről van szó?

Közel minden harmadik embernek a Google a kezdőlapja, azt látja rögtön, abban keresi a számára értékes és hasznos információt.

Keresőoptimalizált szövegírás

Keresőoptimalizált szövegírás

A keresőoptimalizált szövegírás a gyakorlatban egyet jelent azzal a szövegírói tevékenységgel, amikor precíz munka során versenyképes, az olvasó számára érdekes, hasznos és a Google keresőrobotok számára is specializált írások születnek.

A keresőoptimalizált szövegírás ugyanis lehetővé teszi, hogy honlapod, céged, vállalkozásod a Google-ban a releváns keresési kifejezések között a lehető legjobb találati helyek egyikeként szerepeljen. Hogy minél többen kattintsanak oldaladra, hogy folyamatosan bővülő vevői körre és így egyre jelentősebb haszonra tehess szert.

A kérdés már csak az, vajon melyek a keresőoptimalizált szövegírás legfontosabb sarokpontjai, elemei?

Elsőként a kulcsszó/kulcsszavak/keresési kifejezések meghatározása. Nagyon fontos ugyanis, hogy melyik szó vagy szókapcsolat köré építjük fel szövegeinket. A kulcsszó alapján a Google-keresőrobotok akcióba lendülnek és érzékelik a kiválóan megírt, egyedi szövegeket.

A másik nagyon fontos része a keresőoptimalizált szövegírásnak a szövegtesten belüli külső- és belső linkek megfelelő arányú elhelyezése. Lényeges ezen kívül az oldalak közötti interakció és az adott oldalon belüli (például az egyes menük közötti) folyamatos párbeszéd, kapcsolattartás, ami célirányosan vezeti az olvasót.

A következő lépésként (még akkor is, ha túlságosan keveset beszélnek róla a marketing specialisták) a keresőoptimalizált szövegírás felépítési módjának kialakítására kerül sor. Ugyanis a cím, a megfelelő tagoltság mind-mind a sikeres szövegírás fontos velejárói.

A keresőoptimalizált szövegírás során a figyelemfelkeltő cím, a megfelelő tagoltság mellett kiemelkedően fontos a szöveg tartalma és annak megfelelő hosszúsága is. Általában minimum 1500-2000 karaktertől indulnak a SEO-cikkek, amik a figyelemfelkeltő funkció mellett tájékoztató és figyelemmegtartó attitűddel is rendelkeznek.

Látogató vonzás

A jó szöveg ismérvei szerint a weboldalad egyre több látogatót fog vonzani hónapról hónapra, egyre több érdeklődővel és ezzel együtt az egyre növekvő bevételi forrás reményével is.

Amit azonban tudnod kell, a keresőoptimalizált szövegírás nagy szaktudást igényel, de szerencsére a munka nagyobbik részét átvállaljuk! Írunk, gondolkodunk és kihozzuk honlapodból a legtöbbet! Munkánkkal elősegítjük, hogy az online marketing adta lehetőségeket okosan kihasználja és gazdaságosan, mégis sikeresen bonyolítsd le online marketing kampányaidat!

keresőoptimalizált szövegírás

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefonon: +3630/607-1092

E-mailben: info@marketingjam.eu