Reklámszövegírás

Reklámszövegírás szakértő tollával?

– azaz tálalás felsőfokon

Reklámszövegírás ma. Avagy hogyan légy valódi, hogy rátalálj az igazi vevőidre?

Az elmúlt időszakban a reklámipar és vele együtt a reklámszövegírás óriási változást élt át. A korábbi tukmálós, a tűzön-vízen át meggyőzni szándékozó szövegírói szemléletet ugyanis felváltotta az őszinte, hiteles és a fogyasztó döntési szabadságát szem előtt tartó magatartásforma.

Vagyis: a reklám, a reklámszövegírás ma már elsősorban a fogyasztó problémáit, érdekeit képviseli és fontos, hogy minden szó vagy vizuális eszköz, csakis a probléma megoldására koncentrál.

Ezt megvalósítani írott, nyomtatott vagy online formában nem egyszerű. Bele kell képzelnünk magunkat a vásárló helyébe, meg kell tanulnunk az ő fejével gondolkoznunk és segíteni őt a döntéshozatalban és a vásárlásban.
Az erre alapozó reklám, a reklámszövegírás mikéntje téged, illetve termékedet, szolgáltatásodat szinte a vevőid kezébe adja.

Ha így teszel, azonnal kiemelkedhetsz versenytársaid közül!

Jól eltalált reklám, reklámszövegírás mint előny?

Igen! Ha egyedi módon jelensz meg a piacon  mintegy a reklámszövegírás révén termékeddel vagy szolgáltatásoddal, a fogyasztók észrevétlenül, de fel fognak figyelni Rád.

Ha minden eszköz, amit marketing-stratégiaként bevetsz a siker érdekében, a személyes varázsodból és képességeidből fakad, a fogyasztók gyorsabban hitelt fognak szavazni Neked, ám tény: a jó reklámszövegírás ügyes praktikákkal és ötletekkel még jobbá és hatékonyabbá tehet Téged.

A reklámszövegírás alapjai

A reklámszövegírás egy alkotási folyamat, hiszen a célközönség megszólításával hatni akarunk a befogadókra. Fel akarjuk kelteni bennük az érdeklődést, a vágyat és rá akarunk tapintani szükségleteikre, ami egyfajta birtoklási vágyat kelt fel bennük a termék vagy szolgáltatás iránt.
A reklámszövegírás alapja tehát a figyelemfelkeltő, a figyelemmegtartó és a cselekvésre ösztönző szándék és az a magatartás, hogy a befogadót személyesen megszólítva, ne görcsösen meggyőzzük, hanem engedjük, hogy szabad akaratából a mi termékünket vagy egy másik cég termékét válassza.

A reklámszövegírás két sarkalatos pontja: a címsor és a szövegtest

A reklám felépítése elméletben nagyon egyszerű, ugyanis áll címsorból és szövegtestből. A reklámszövegírás gyakorlatában azonban egyszerre több mindenre kell odafigyelnie a szövegírónak, már pusztán a cím megalkotásakor.

A jó cím éri el a figyelem felkeltését.

A jó cím magában foglalja a termék hasznát és érzelmi reakciót vált ki az Olvasóból.

A jó cím azonnal megragadja a figyelmet és további böngészésre készteti az Olvasót a termék vagy szolgáltatás iránt.

A szövegtest szintén
frappáns, lényegre törő,
sosem hosszan elnyúló vagy az olvasó számára unalmas, értekezés jellegű.
Mindig tartalmaz értékes információt, mindig közérthető és, ami ennél is fontosabb, hogy KÖZHELYMENTES, így képvisel a befogadó számára értéket és színvonalat.
Nos!

Ha a reklámszövegírás távol áll tőled: nem tudod, miként teheted szövegeidet egyszerre leleményessé, érdekessé, stílusossá, kellő mértékben hatásossá és kerek egésszé.

Ha szeretnéd profi szövegíróra bízni a reklámszöveg írás szakmai részét, keress bizalommal, beszéljünk a részletekről!

Várom jelentkezésedet!

Telefonon: +36-30/607-1092

E-mailben: info@marketingjam.eu