Márkaépítés

Márkaépítés kkv-éknak

Egy erős márka legnagyobb ereje a megkülönböztetés. Segítségével cége kitűnhet a versenytársak közül. Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a márkát a termékhez vagy a céghez társítsák.

Márkaépítés

Miért jó ez? Mit eredményezhet?

[themecolor]Hűséget, azaz a vásárlók, ha elégedettek, akkor továbbra is vásárolni fognak. Ez pedig a költségekben jelentkező megtakarítást jelent, hiszen alacsonyabb költségvetéssel is mehetnek tovább a reklámok. Továbbá a márka alá tartozó más termékek iránt is nagyobb lesz a bizalmuk.

Miért nagyon fontos a márkaépítés?

A fogyasztói társadalom kialakulásával egyre több termék és egyre több terméktípuson belüli áru jelent meg a piacon. Az emberek napjainkra már-már dúskálhatnak a kecsegtető, jobbnál jobb kínálatok között. Kialakultak a termékkategóriákhoz tartozó húzómárkák, melyek a fogyasztói társadalom elsődleges befogadó pszichológiájához tartoznak. Hiszen a márkaépítés egyszerre testesíti meg az önálló, csak a termékre vonatkozó egyedi stílust, kultúrát, identitást, imázst és szimbólumrendszert, mely a vállalkozó számára versenyelőnyt jelent.

Ha meghallja a befogadó a televízióban vagy rádióban a márka nevét, ha megpillantja egy újságban a márka logóját, azonnal képzettársítás útján gondolatok és, ami ennél is fontosabb: érzések törnek fel benne. Az a szándék fogja irányítani cselekedeteit, hogy márpedig neki szüksége van arra a termékre, neki bármi áron, de el kell érnie a hőn áhított kozmetikumot, élelmiszert vagy éppen szolgáltatást.

Természetesen van, ami hosszú évszázadok óta nem változik és nem is fog változni. Valamennyi gyártó és forgalmazó cég ugyanis mindig a saját termékét kell, hogy előnyben részesítse. A vezetők, a marketing specialisták és valamennyi dolgozó egyre több profit elérésére és a vállalatok folyamatos tőkenövelésére koncentrál a dinamikus márkaépítés mellett.

Márkaépítés az Interneten

Az internet megjelenésével azonban a márkaépítés további lehetőségeket rejt magában. Megannyi kiskapuval és okos gondolkodással a reklám új, gazdaságosabb esélyt teremt arra, hogy akár a Te márkádat is hónapról hónapra egyre több fogyasztó ismerje meg és alakuljon ki a termékhez fűződő kapcsolata, a vágy, hogy a termék birtoklása presztízst, értéket jelentsen számára.

Az online marketing eszközök közül a legnépszerűbb márkaépítő eszköz a jól felépített, kiváló szövegezésű weboldal, az online hirdetési eszközök (Googel Adwords, banner hirdetések) és a megfelelő kommunikáció (pl. blog, hírlevelek készítése, e-mail kampány, interaktív nyereményjátékok, ingyenes kiadványok népszerűsítése).

Célunk, hogy vállalkozásod számára biztosítsuk a márkaépítés legfontosabb eszközeit, hogy felerősítsük termékének vagy szolgáltatásának előnyeit, pozitív tulajdonságait. A megfelelő eszközök alkalmazásával egyre többen fogják megismerni az általad képviselt, gyártott vagy forgalmazott márkát, ha pedig új márka forgalmazásáról van szó, bevezetjük a piacra és a versenytársak között előnyt kovácsolunk az új márka számára.

 

Ha további kérdésed merülne fel, örömmel állok rendelkezésére.

Kérj árajánlatot!

Írj e-mailt: info@marketingjam.eu

Legyen jó a márkád! A versenyben minden egyes nap számít. Ne késlekedj!

Várom hívásod a 30/607-10-92-es telefonszámon!