36306703803 info@marketingjam.eu

marketing tervezés

hatékony marketing az üzleti évedhez

MARKETING TERVezés

Szeretnél több ügyfelet? Nagyobb forgalmat és több profitot?

Marketing tervezés

A kis- és középvállalkozások számára a marketing terv jelenti a megoldást arra, hogy biztosítsa a cég számára a folyamatos ügyfélforgalmat és bevételeket. Mégis ez a terület az, ami az egyik legnagyobb kihívást jelenti.

Az ideális állapot, ha van egy megbízható rendszer, ami következetesen szállítja az előre meghatározott eredményeket. Sok kisvállalkozásnál azonban nincs terv, és alkalomszerűek a marketing tevékenységeik. Költenek ugyan időnként marketing kampányokra, de ezek vagy nem működnek vagy nem jó a hatékonyságuk.

A jó hír, hogy ennek nem kell így lennie. Ennek elérésére egyetlen mód van, mégpedig az, hogy olyan marketing és értékesítési rendszert kell létrehozni, amely folyamatosan hozza az eredményeket.

Marketing terv

A marketing terv minimum 1 éves időtartamra kerül megalkotásra. Amennyiben rövidebb időről beszélünk, azt marketing taktikának vagy marketing cselekvési tervnek nevezzük.
A marketing terv részeként mindenre kiterjedő piaci elemzésre, a termék pozicionálására, ún. disztribúciós, azaz elosztási stratégiára, valamint megfelelő kommunikációra kerül sor.

 

A marketing terv részeként jelentős kutatómunka megy végbe, számadatokkal alátámasztott elemzésekkel és a jövőbeni cél realizálásával.
A jól elkészített marketing terv végső célja, hogy meghatározott időn belül a cég elérje a célját, azaz jelentős haszonra tegyen szert a vállalat további bővülése és fejlődése érdekében.
Ahogy a régi mondás tartja: “Ha nem tudod, hová mész, akkor sosem fogsz odaérni.” Ahogyan a tengerész is iránytűt használ a tengeren a helyes irány megtartásához, ugyanígy egy vállalkozónak is szüksége van iránymutatásra a termékei vagy szolgáltatásai értékesítéséhez, az ügyfelek megszerzéséhez. 

 

Kicsit leegyszerűsítve a marketing terv célja, hogy beazonosítsa a piacot, pozicionálja a vevőket és a versenytársakat, felvázoljon egy vevőt hozó stratégiát.

Lépései: piackutatás, tervezés, terv végrehajtás, eredmények értékelése.

 

Hatékony marketing tervezés

 

Lépj velünk kapcsolatba!

Milyen marketing rendszertől működik egy kisvállalkozás?
Hogyan lehet hatékonyan marketingezni alacsony költségvetéssel?
Hogyan szerezzünk megbízható ügyfeleket és folyamatos bevételt?

Mi segítjük a kisvállalkozások tulajdonosait, hogy olyan marketing rendszerük legyen, amellyel könnyebben megvalósíthatják a bevétel céljaikat.

2 + 5 =

X