marketing tervezés

hatékony marketing az üzleti évedhez

MARKETING TERVezés

Szeretnél több ügyfelet? Nagyobb forgalmat és több profitot?

Mindezt kisebb költséggel és hatékonyabban, mint eddig?

Marketing tervezés

A kis- és középvállalkozások számára a marketing terv jelenti a megoldást arra, hogy biztosítsa a cég számára a folyamatos ügyfélforgalmat és bevételeket. Mégis ez a terület az, ami az egyik legnagyobb kihívást jelenti a cégvezetőknek.

Az ideális állapot, ha van egy megbízható rendszer, ami következetesen szállítja az előre meghatározott eredményeket. Sok kisvállalkozásnál azonban nincs terv, és alkalomszerűek a marketing tevékenységeik. Költenek ugyan időnként marketing kampányokra, de ezek hatékonysága messze elmarad a tervezetthez képest. 

A jó hír, hogy ennek nem kell így lennie. Ennek elérésére egyetlen mód van, mégpedig az, hogy olyan marketing tervet és kivitelezést kell létrehozni, amely folyamatosan hozza az eredményeket.

Marketing terv

A marketing terv minimum 1 éves időtartamra kerül megalkotásra. Amennyiben rövidebb időről beszélünk, azt marketing taktikának vagy marketing cselekvési tervnek nevezzük.

A marketing terv részei többek között a mindenre kiterjedő piaci elemzés, a termék pozicionálás, ún. disztribúciós, azaz elosztási stratégia, valamint megfelelő kommunikációs terv.

De, a marketing tervezést megelőzően jelentős piackutatást kell végezni, számadatokkal alátámasztott elemzésekkel.

A jól elkészített marketing terv végső célja, hogy meghatározott időn belül a cég elérje a tervben kitűzött céljait, azaz az esetek nagy részében jelentős haszonra tegyen szert a vállalat további bővülése és fejlődése érdekében.

Ahogy a régi mondás tartja: “Ha nem tudod, hová mész, akkor sosem fogsz odaérni.”

Ahogyan a tengerész is iránytűt használ a tengeren a helyes irány megtartásához, ugyanígy egy vállalkozónak is szüksége van iránymutatásra a termékei vagy szolgáltatásai értékesítéséhez, az ügyfelek megszerzéséhez.

Kicsit leegyszerűsítve a marketing terv célja, hogy beazonosítsa a piacot, pozicionálja a vevőket és a versenytársakat, felvázoljon egy vevőt hozó stratégiát.

Lépései: piackutatás, tervezés, terv végrehajtás, eredmények értékelése.

Hatékony marketing tervezés

 

Milyen marketing rendszertől működik egy kisvállalkozás?
Hogyan lehet hatékonyan marketingezni alacsony költségvetéssel?
Hogyan szerezzünk megbízható ügyfeleket és folyamatos bevételt?

Mi segítjük a kisvállalkozások tulajdonosait, hogy olyan marketing rendszerük legyen, amellyel könnyebben megvalósíthatják a bevétel céljaikat.