Marketing terv

Marketing terv

Szeretnél több ügyfelet? Nagyobb forgalmat és több profitot?

 

A kis- és középvállalkozások számára a marketing terv jelenti a megoldást arra, hogy biztosítsa a cég számára a folyamatos ügyfélforgalmat. Mégis ez a terület az, ami az egyik legnagyobb kihívás a cégek számára.

Az ideális állapot, ha van egy megbízható rendszer, ami következetesen hozza az eredményeket. Sok kisvállalkozásnál azonban nem ez a tapasztalat. Költenek ugyan marketing kampányokra, de ezek egyszerűen nem működnek.

A jó hír, hogy ennek nem kell így lennie. Vannak olyan kisvállalkozás tulajdonosok, – mint amilyen Te is vagy- , akik könnyen vonzzák a az ügyfeleket és a bevételeket . Ennek elérésére egyetlen mód van, mégpedig az, hogy olyan marketing és értékesítési rendszert hoznak létre, amely folyamatosan termeli az eredményeket.

marketing terv

marketing terv

Ha szeretnéd tudni, hogy:

  • Milyen marketing rendszertől működik egy kisvállalkozás?
  • Hogyan lehet hatékonyan marketingezni alacsony költségvetéssel?
  • Hogyan szerezzünk megbízható ügyfeleket és folyamatos bevételt?

… akkor jó helyen jársz.

Mi segítjük a kisvállalkozások tulajdonosait, hogy olyan marketing rendszerük legyen, amellyel könnyebben megvalósíthatják a bevétel céljaikat.

Marketing terv

A marketing terv alapja egy termék vagy egy vállalat szellemiségének, és piaci megjelenésének gyakorlatban történő kivitelezése. A marketing terv magában foglalja mindazokat a tulajdonságokat és megnevezi azokat az eszközöket, amelyeket bevetve sikeres marketingkampányok és ún. marketing akciók bonyolíthatók le.

Egy-egy marketing terv min. 1 éves időtartamra kerül megalkotásra. Amennyiben rövidebb időről beszélünk, azt marketing taktikának vagy marketing cselekvési tervnek nevezzük.

A marketing terv részeként mindenre kiterjedő piaci elemzésre, a termék pozicionálására, ún. disztribúciós, azaz elosztási stratégiára, valamint megfelelő kommunikációra kerül sor. A marketing terv részeként jelentős kutatómunka megy végbe, számadatokkal alátámasztott elemzésekkel és a jövőbeni cél realizálásával.

A jól elkészített marketing terv végső célja, hogy meghatározott időn belül a vállalat vagy tevékenység elérje a célját, azaz jelentős haszonra tegyen szert a vállalat további bővülése és fejlődése érdekében.

Ahogy a régi mondás tartja: “Ha nem tudod, hová mész, akkor sosem fogsz odaérni.” Ahogyan a tengerész is iránytűt használ a tengeren a helyes irány megtartásához, ugyanígy egy vállalkozónak is szüksége van iránymutatásra a termékei vagy szolgáltatásai értékesítéséhez, az ügyfelek megszerzéséhez. Ez különösen fontos a mai bizonytalan gazdaságban.

Kicsit leegyszerűsítve a marketing terv célja, hogy beazonosítsa a piacot, pozicionálja a vevőket és a versenytársakat, felvázoljon egy vevőt hozó stratégiát. (Lépései: piackutatás, tervezés, terv végrehajtás, eredmények értékelése)

 

Megtervezzük az éves marketingedet. Hogy hogyan?

marketing terv

Marketing tervezés

Annak érdekében, hogy Te is a legjobb irányba indulj el, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefonon: +3630/607-1092

E-mailben: info@marketingjam.eu