marketing terv
Hogyan írjunk sikeres kkv marketing tervet a 2018-as évre? – Ideje hozzáfogni!
2017. október 23. hétfő
Mutasd mindet!

Miért érdemes kiszervezni a marketinged?

Young business woman with many legs and hands coping with multitasking. Business woman doing multiple tasks. Multitasking business person. Vector flat design illustration isolated on white background.

Cégvezetőként biztosan elgondolkodtál már azon, hogy megérné-e neked kiszervezni a marketinged. Nem könnyű döntés ez, hiszen vannak érvek, melyek a saját marketingcsapat mellett szólnak, de sok egyéb tényező miatt érdemes egy külsős csapatot megbíznod vele. Cikkünkben csak néhány előnyt emelünk ki, melyek mentén talán könnyebben meg tudod hozni ezt a döntést.
Azt tapasztaljuk manapság, hogy minden cég tudja, hogy foglalkoznia kell a marketinggel, de elkövetnek egy nagy hibát. Felvesznek egy embert, akitől elvárják, hogy profi legyen mindenben, ami a marketing témakörébe tartozik. Egyfajta marketingguru, akinek nyolc keze van, melyek közül: egyikkel szöveget ír, másikkal grafikákat készít, harmadikkal hírlevelet szerkeszt, negyedikkel közösségi média tartalmat készít, ötödikkel hirdetéseket indít hatodikkal elemzi a múlt havi eredményeket hetedikkel éppen egy új tananyagba ássa bele magát és nyolcadikkal kávét készít a felettesének :) Beláthatjuk, hogy ez bizony embert próbáló feladat, emellett érthető, hogy a KKV szektor nem engedhet meg magának egy teljes marketing csapatot, hiszen nem bírja kitermelni a fizetésüket. Ha marketing ügynökséggel dolgoztat valaki, aki egyszerre több ember szakértelmét kapja, akik összedogozva az ügynökségen belül bizony szuper eredményeket tudnak elérni. Bizonyára több egyeztetést igényel, hiszen nem minden iparágba látnak bele a marketingesek, de egy kis ráhangolódás után könnyedén összecsiszolódnak az ügyféllel. Érdemes rövidtávú projektekhez felkérni egy-egy ilyen csapatot, hiszen ez esetben is megspórolhatod új emberek felvételét vagy a jelenlegiek tréningezését. Amíg a saját céges embereid a cégen belüli munkájukra fókuszálnak, addig egy egész marketing csapat dolgozik az aktuális feladatokon. Így mindenki oda összpontosít, ahová kell neki, hogy a munka a lehető leghatékonyabb lehessen és ez bizony meglátszódik az eredményeken is. Azt tapasztaljuk, hogy azoknál a cégeknél, ahol egy meglévő alkalmazott feladatkörét bővítik ki marketing feladatokkal, ott általában az illető eredeti feladatai sínylik meg a változásokat.
Egy külső marketingcsapat gyakran hozzáfér a különböző technológiákhoz és eszközökhöz, amelyek segítenek a marketing automatizálásában, az eredmények nyomon követésében és a potenciális ügyfelek elérésében. Rengeteg olyan hasznos marketingeszköz van, melyek magas költségen bérelhetőek és bár rendkívül hatékonyak, de egy kisebb cégnek túl nagy pénz- és időbefektetés az előfizetés és a betanulás. Az ügynökségek tagjai napi szinten használják ezeket az eszközöket, így az előfizetésük és a szakértelmük is adott a munkához, mely naprakészen tartja a cégedet és a konkurenciáid elé helyezi.
A kiszervezett marketing csapat egyik legnagyobb előnye kívülálló perspektíva. Míg a belső csapat a vállalat kultúrájára és perspektívájára összpontosít, egy külső marketing csapat friss ötleteket hozhat a mixhez. Érdemes közös megbeszélésekkel segíteni a munkát, melyhez ma már minden adott. Elérhetőek vagyunk skypon, személyesen és gyakorlatilag minden csatornán, ami ügyfeleinknek kényelmes. Egy-egy közös brainstorming után közös gondolatsíkon haladhat a közös munka. Ha felkeltettük érdeklődésed és szeretnél minket jobban megismerni, vedd fel velünk a kapcsolatot vagy nézelődj referenciáink között!

Comments are closed.