szórólap

Ami kiemelkedik a többi közül

Szórólap, ami kiemelkedik a tömegből.
Azaz, hogyan írjunk ütős szórólap szöveget?

Mire figyeljünk szórólap készítésnél?
Az online marketing előretörésével a nyomdai úton előállított szórólapok szerepe talán egy kicsit hátrébb szorult. Elsősorban azért, mert költséges az előállítás, másodsorban pedig azért, mert nehézkesebb a kijuttatása a célcsoport felé.
Nagyon fontos azonban a használata (talán éppen azért, mert mostanában kevesebben élnek vele) és a kombinálása az online marketing eszközökkel. Érdemes különös figyelmet fordítani az elkészítésre.
Naponta akár az üzleti életben, akár magánszemélyként tucatnyi szórólappal találkozhatunk. A legtöbbjük a szemetesben végzi. Mégis, hogyan lehet elérni, hogy a szórólapok elolvasásra kerüljenek? Kiváltsák azt a hatást, amit várunk tőlük?
Tényleg, milyen hatást várunk egy szórólaptól? Felkeressék az üzletünket? Vásároljanak? Meglátogassák a weboldalunkat?
A célokat érdemes előre tisztázni, és ennek pontos ismeretében kialakítani a szórólapot. 

Milyen szempontok alapján készítsünk ütős szórólapot?

Milyen elemekből álljon a szórólap vagy más néven flyer?

1. Figyelemfelkeltő címsor:

Figyelemfelkeltő címsor – úgy kell működnie, mint egy horognak, ami rögtön megfogja, elkapja a tekintet.

Erre mindössze 1-2 másodperced van! Ha ezalatt a minimális időtartam alatt nem kelti fel az érdeklődést a szórólap, akkor bizony a  kukában landol. Váltson ki érzelmeket, lehet provokatív, de mindenképp emlékezetes legyen!

Pl. egy behajtócég karácsonyi szórólapjának fejléce: „Küldjön Behajtókat Karácsonyra nem fizető partnereinek!” Ez a címsor kiválóan célba talált azoknál a cégvezetőknél, akiknek rengeteg kintlévőségük van.

Mit NE tartalmazzon a címsor:

Felejtsük el azokat a címsorokat, amikben a cég neve van. A szórólap hirdetés és nem pedig névjegykártya. A potenciális ügyfeleket teljesen hidegen hagyja hogy a cég neve mondjuk Kovács és Társa Kft. A potenciális ügyfeleket a saját problémáik megoldás, a saját szükségleteik és igényeik érdeklik. Nagyon jó ötleteket lehet meríteni pl. újságcímekből.

2. Kínáld a legnagyobb hasznot!

Nagy segítség, ha belebújsz a vevőd bőrébe, megpróbálsz az ő fejével gondolkodni. Te mire „ugranál?”

A legnagyobb hasznot kommunikáld feltűnően, szemléletesen. Legyen a fókuszban terméked vagy szolgáltatásod legnagyobb előnye, és haszna. Tedd fel a kérdést magadnak, mintha Te lennél a vásárló: Miért jó ez nekem?

Kerüld az ilyen jellegű megfogalmazásokat: „A mi cégünk,…… A mi termékünk……A szolgáltatásaink……”

Csak egy kis érzékeltetés:

Szeretnék-e bébiszittert? Most nem, köszönöm.

Szeretnék-e egy bébiszittert, hogy segítsen a baba ellátásában? Igen, talán.

Szeretnék-e kétszer négy óra szabadidőt minden héten? Hogy azután feltöltődve, egy „agyongyötört és végtelenségig kimerült” anya helyett egy igazi kedves, türelmes anyát kapjon vissza a család? Ó, igen! Abszolút!

3. A szórólap szövege legyen rövid és lényegretörő.

A hosszú szövegeket a szórólap esetében mellőzzük. Tagoljuk a szöveget! Fontos, hogy vezesse a szemet. Legyenek benne kiemelések, a fontosabb mondanivalók azonnal olvashatóak legyenek.

Mellőzzük a technikai leírásokat, a szakzsargont, írjunk a vevő nyelvén. Legyen a szórólap szövege könnyen emészthető.

Használjunk ajánlásokat, referenciákat a szövegben. Sokkal nagyobb bizalmat ébreszt az emberekben egy olyan termék, amit már más kipróbált és nagyon bevált.

4. A szórólap keltsen pozitív benyomást a kivitelezésével is.

Használjunk figyelemfelkeltő színeket, jól olvasható betűtípust és sokatmondó képeket. Egyszóval a grafika legyen profi.

5. Ösztönözzük őket cselekvésre

Mi is pontosan az, amit várunk a szórólapot olvasótól? Egy termék megvásárlása? Vagy a a szolgáltatás megrendelése? Vagy az, hogy látogasson el a honlapunkra? Esetleg valami egészen más? Ne hagyjon teret a kétértelműségnek.

Írja le pontosan, mi az, amit tennie kell: pl: „kap egy ajándék letölthető anyagot, ha ellátogat a honlapunkra!”
Legyen elérhetőség: telefonszám, cím, e-mail vagy webcím.

6. Hogyan mérhető a szórólap hatékonysága?

Érdemes a szórólap aljára egy kupont tenni. (Ez lehet kedvezmény vagy plusz ajándék, vagy limitált szériás termék), így a szórólap hatékonysága mérhető lesz. Fontos a kupon ajánlaton megadni egy határidőt,ameddig beváltható.

7. Szórólap frekvencia: egy szórólap nem szórólap…

Ha elkészíted a szórólapot, számolnod kell azzal, hogy az eredményt csak többszöri kijuttatással érheted el. Egy háztartásba, vagy egy üzleti partnerhez érdemes legalább 3-szor eljuttatni. Addigra leszel „ismerős” neki.

9. A hátoldalt se hagyd üresen!

Kétszerezd a promóciód hatékonyságát a szórólap hátoldalának kihasználásával! DE! A legfontosabb információk feltétlenül az előlapon legyenek. Akkor mégis, mit érdemes a hátoldalra tenni? Olyan dolgokat, ami ez első oldal információit támasztják alá. Például ide kerülhet éttermes szórólapnál a menüsor, az árlista, vagy funkcionálhat a hátoldal kuponként is, amely beváltható a megadott üzletben.

Ha szeretnéd szakértőre bízni szórólapod elkészítését, akkor lépj kapcsolatba velünk !

Vagy hívd a 30/607-1092-es számot.

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Ha árajánlatot kérnél vagy az árlistánkra vagy kíváncsi, írd meg mire lenne szükséged, mi igyekszünk 24 órán belül válaszolni neked.

 

=