szórólap

Ami kiemelkedik a többi közül

Szórólap, ami kiemelkedik a tömegből.
Azaz, hogyan írjunk ütős szórólap szöveget?

Mire figyeljünk szórólap készítésnél?
Az online marketing előretörésével a nyomdai úton előállított szórólapok szerepe talán egy kicsit hátrébb szorult. Elsősorban azért, mert költséges az előállítás, másodsorban pedig azért, mert nehézkesebb a kijuttatása a célcsoport felé.
Nagyon fontos azonban a használata (talán éppen azért, mert mostanában kevesebben élnek vele) és a kombinálása az online marketing eszközökkel. Érdemes különös figyelmet fordítani az elkészítésre.
Naponta akár az üzleti életben, akár magánszemélyként tucatnyi szórólappal találkozhatunk. A legtöbbjük a szemetesben végzi. Mégis, hogyan lehet elérni, hogy a szórólapok elolvasásra kerüljenek? Kiváltsák azt a hatást, amit várunk tőlük?
Tényleg, milyen hatást várunk egy szórólaptól? Felkeressék az üzletünket? Vásároljanak? Meglátogassák a weboldalunkat?
A célokat érdemes előre tisztázni, és ennek pontos ismeretében kialakítani a szórólapot. 

Milyen szempontok alapján készítsünk ütős szórólapot?

Milyen elemekből álljon a szórólap vagy más néven flyer?

1. Figyelemfelkeltő címsor:

Figyelemfelkeltő címsor – úgy kell működnie, mint egy horognak, ami rögtön megfogja, elkapja a tekintet.

Erre mindössze 1-2 másodperced van! Ha ezalatt a minimális időtartam alatt nem kelti fel az érdeklődést a szórólap, akkor bizony a  kukában landol. Váltson ki érzelmeket, lehet provokatív, de mindenképp emlékezetes legyen!

Pl. egy behajtócég karácsonyi szórólapjának fejléce: “Küldjön Behajtókat Karácsonyra nem fizető partnereinek!” Ez a címsor kiválóan célba talált azoknál a cégvezetőknél, akiknek rengeteg kintlévőségük van.

Mit NE tartalmazzon a címsor:

Felejtsük el azokat a címsorokat, amikben a cég neve van. A szórólap hirdetés és nem pedig névjegykártya. A potenciális ügyfeleket teljesen hidegen hagyja hogy a cég neve mondjuk Kovács és Társa Kft. A potenciális ügyfeleket a saját problémáik megoldás, a saját szükségleteik és igényeik érdeklik. Nagyon jó ötleteket lehet meríteni pl. újságcímekből.

2. Kínáld a legnagyobb hasznot!

Nagy segítség, ha belebújsz a vevőd bőrébe, megpróbálsz az ő fejével gondolkodni. Te mire “ugranál?”

A legnagyobb hasznot kommunikáld feltűnően, szemléletesen. Legyen a fókuszban terméked vagy szolgáltatásod legnagyobb előnye, és haszna. Tedd fel a kérdést magadnak, mintha Te lennél a vásárló: Miért jó ez nekem?

Kerüld az ilyen jellegű megfogalmazásokat: “A mi cégünk,…… A mi termékünk……A szolgáltatásaink……”

Csak egy kis érzékeltetés:

Szeretnék-e bébiszittert? Most nem, köszönöm.

Szeretnék-e egy bébiszittert, hogy segítsen a baba ellátásában? Igen, talán.

Szeretnék-e kétszer négy óra szabadidőt minden héten? Hogy azután feltöltődve, egy “agyongyötört és végtelenségig kimerült” anya helyett egy igazi kedves, türelmes anyát kapjon vissza a család? Ó, igen! Abszolút!

3. A szórólap szövege legyen rövid és lényegretörő.

A hosszú szövegeket a szórólap esetében mellőzzük. Tagoljuk a szöveget! Fontos, hogy vezesse a szemet. Legyenek benne kiemelések, a fontosabb mondanivalók azonnal olvashatóak legyenek.

Mellőzzük a technikai leírásokat, a szakzsargont, írjunk a vevő nyelvén. Legyen a szórólap szövege könnyen emészthető.

Használjunk ajánlásokat, referenciákat a szövegben. Sokkal nagyobb bizalmat ébreszt az emberekben egy olyan termék, amit már más kipróbált és nagyon bevált.

4. A szórólap keltsen pozitív benyomást a kivitelezésével is.

Használjunk figyelemfelkeltő színeket, jól olvasható betűtípust és sokatmondó képeket. Egyszóval a grafika legyen profi.

5. Ösztönözzük őket cselekvésre

Mi is pontosan az, amit várunk a szórólapot olvasótól? Egy termék megvásárlása? Vagy a a szolgáltatás megrendelése? Vagy az, hogy látogasson el a honlapunkra? Esetleg valami egészen más? Ne hagyjon teret a kétértelműségnek.

Írja le pontosan, mi az, amit tennie kell: pl: “kap egy ajándék letölthető anyagot, ha ellátogat a honlapunkra!”
Legyen elérhetőség: telefonszám, cím, e-mail vagy webcím.

6. Hogyan mérhető a szórólap hatékonysága?

Érdemes a szórólap aljára egy kupont tenni. (Ez lehet kedvezmény vagy plusz ajándék, vagy limitált szériás termék), így a szórólap hatékonysága mérhető lesz. Fontos a kupon ajánlaton megadni egy határidőt,ameddig beváltható.

7. Szórólap frekvencia: egy szórólap nem szórólap…

Ha elkészíted a szórólapot, számolnod kell azzal, hogy az eredményt csak többszöri kijuttatással érheted el. Egy háztartásba, vagy egy üzleti partnerhez érdemes legalább 3-szor eljuttatni. Addigra leszel “ismerős” neki.

9. A hátoldalt se hagyd üresen!

Kétszerezd a promóciód hatékonyságát a szórólap hátoldalának kihasználásával! DE! A legfontosabb információk feltétlenül az előlapon legyenek. Akkor mégis, mit érdemes a hátoldalra tenni? Olyan dolgokat, ami ez első oldal információit támasztják alá. Például ide kerülhet éttermes szórólapnál a menüsor, az árlista, vagy funkcionálhat a hátoldal kuponként is, amely beváltható a megadott üzletben.

Ha szeretnéd szakértőre bízni szórólapod elkészítését, akkor lépj kapcsolatba velünk !

Vagy hívd a 30/607-1092-es számot.

 

Keress minket bizalommal!

Írd meg, mi az amiben segíthetünk!

Ha árajánlatot kérnél vagy az árlistánkra vagy kíváncsi, írd meg mire lenne szükséged, mi igyekszünk 24 órán belül válaszolni neked. 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb szakmai hírekről, social media újdonságokról, friss online marketing aktualitásokról? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy velünk mindig naprakész lehess!
=