Miért létszükséglete vállalkozásodnak a tartalomfejlesztés?tartalomfejlesztés

 

Na jó, ez kis túlzás volt, azért nem létszükséglet. Hiszen élnek, léteznek, eladnak cégek komolyabb tartalomfejlesztés nélkül is. Főleg a rövid távon működő egy-két terméket forgalmazó vállalkozások. Ha te ezzel szemben hosszú távra tervezel, márkát építesz és szeretnéd a célközönséged bizalmát elnyerni, akkor a tartalomgyártás óriási hasznára fog válni a cégednek. Sok szempontot kell figyelembe venned és ezek mentén haladnod, ha igazán eredményesen szeretnéd ezt végezni. Na de kezdjük az elején, nézzük meg, hol veheted hasznát:

 1. PR cikkek és sajtómegjelenések születhetnek belőle online és offline területen.
 2. SEO szempontjából nagyon fontos a weboldalad, blogod tartalma, hiszen a Google vizsgálja a találatok relevanciáját.
 3. Adwords és PPC rendszerekben is nagyon fontos, hogy a céloldal tartalmilag releváns legyen.
 4. Közösségi médiában óriási célpiacot érhet el az, aki az elérhető felületeket használja.
 5. Az email-marketing eszköze is új dimenzióba emelkedik, ha nem mindig csak ajánlatokat küldesz rajta, hanem értékes, az olvasód számára hasznos tartalmakat is közölsz.

Miért hat a tartalommarketing?tartalomfejlesztes

 1. Építi a bizalmat a célközönségeben, hitelt ad a szavadnak, ezzel előmelegítve a vásárlást.
 2. Információszerzés forrása lesz bárkinek, aki a te témádban kutakodik a neten.
 3. Pozitív véleményeket válthat ki az olvasókból, már meglévő ügyfeleidből, sőt jó felület lehet egy-egy blogbejegyzés arra is, hogy ezeket a pozitív vevővéleményeket közzétedd.
 4. Márkaépítés illetve annak erősítése lehetetlen tartalomfejlesztés nélkül.
 5. Értékesítési folyamatodban játszik szerepet.
 6. Új vásárlók, ügyfelek szerzésénél is nagyot nyom a latban, hogy mit tudunk neki mutatni. Tud-e navigálni a tartalmak, témák között, kap-e választ a kérdéseire.

 

Ugye milyen jól hangzik? Nem is gondolnánk, hogy a blogírás, Facebook és egyéb közösségi oldalas tartalomfejlesztés, hírlevelezés, sajtómegjelenés, ebook készítés, stb. ennyi járulékos hasznot hozhat. Azonban van egy rossz hírünk. Ez bizony nem rövid távú befektetés. Sok időbe, tervezésbe, mérésbe telik, mire az ember ráérez a célközönségének az igényeire. Rendszeresen kell tartalmat közölni és érdemes valamilyen stratégia mentén haladni benne. Ha nincs stratégiád olyan leszel, mint egy kosárcsapat irányító nélkül. A labda oda vissza pattog majd cél és stratégia nélkül. Kész káosz lenne az egész. Ezzel szemben ha van stratégiád, akkor van egy jól felépített tartalmi fejlődésed, amit meghálálnak majd az érdeklődők is.

 

És el is érkeztünk a lényeghez. A célközönséghez. A lényeg mindig az, hogy a célközönséged mire harap. Mi az, ami releváns a Te témáddal és őt is érdekli. Mindig próbálj meg a célközönséged fejével gondolkodva írni. Milyen haszna származhat a vevődnek a te termékedből? Milyen álma válik valóra vagy milyen félelme szűnik meg tőle? Továbbmegyek. Annyira neki kell szóljanak az írásaid, hogy érdemes őt teljesen elképzelned. Alkotni hozzá egy buyer personát…de erről majd egy későbbi blogbejegyzésben írunk. Lehet, hogy a következőben 🙂